Green Solutions

Obiective turistice:


SCHITUL Cetatuia Negru Voda -5km de pensiune plus o ora de urcat pe jos Impresionanta bisericuta sapata in stanca, pe varful pintenului, este o marturie vie a trecutului. Aici a existat in vechime o cetate dacica, cu siguranta si un altar al cultului zalmoxian, ale caror urme mai exista si astazi. Credinciosul ajuns aici poate inca vedea o cisterna pentru apa sapata in piatra de daci, imaginea unui cavaler trac pe o stanca si tulburatoarea Pestera a Mosului, unde s-a atrait candva un preot dac, iar mai tarziu, cel mai in varsta calugar crestin al schitului. Niciunde in Romania nu te simti mai aproape de Dumnezeu si de ingeri ca aici. Sutele de candele aprinse in biserica din piatra, icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, binemirositoarea falanga a pustnicului Isidor, tainicul izvor din altar, care incepe sa verse picaturi in chiar ziua Izvorului Tamadurii, retragandu-si lacrimile in adancuri la 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, urmele pasilor imprimati in stanca din varful muntelui, despre care traditia musceleana spune ca ar apartine legendarului domn Negru Voda si membrilor familei lui, care cu atata sarg s-au rugat incat s-a topit piatra sub talpile lor, ancestralele semne si inscrisuri de pe stanci te aduc cu sufletul aproape de aripile ingerilor si de Bunatatea iertatoare a Domnului.

SCHITUL Namaesti 12km de pensiune spre Campulung Primele marturisiri despre transformarea grotei in biserica sunt legate de urmatoarea legenda: niste ciobani romani pascand oile prin aceste locuri si adormind deasupra stancii, au auzit in vis batai de clopote si au vazut un inger care le spunea : "Aici, in sanul acestei stanci sta de multe veacuri o icoana a Maicii Domnului, zugravita dupa chipul ei cel adevarat. Sculati-va, apucati poteca pana la ea, sapati in piatra adanc si ridicati aici locas de inchinaciune". Ciobanii au gasit poteca sapata in stanca si au dat de icoana. Au sapat in acel loc, au facut un zid de intrare, au ridicat o turla deasupra si astfel a luat fiinta biserica. Ceea ce impresioneaza in mod deosebit si da o mare importanta manastirii, dar mai ales bisericii, este icoana Sfintei Fecioare Maria, cea facatoare de minuni, de care este legat trecutul manastirii. Aceasta icoana este asezata in partea de nord a bisericii si in acelasi loc unde a fost gasita de ciobanii descoperitori. Este facuta din lemn, peste care s-a asezat de jur imprejur o sculptura de argint. In 1798, icoana a fost ferecata in argint de Enache Postelnicul, iar in 1913 sotia unui general din armata romana a pus sa i se faca o rama de argint.

Dispuneti de oportunitati favorabile pentru vizitarea unor obiective turistice remarcabile, atāt din prima resedinta domneasca a Tarii Romānesti īn timpul legendarului Negru Voda Basarab, municipiul Cāmpulung Muscel, precum si din zona judetului istoric Muscel, leagan al formarii Limbii Romāne:
- Cheile Dāmbovitei si Situl arheologic geto-dacic Cetateni ~ 3 km
- Schitul si Cetatuia Negru Voda de la Cetateni ~ 5 km
- Tārgul saptamānal traditional de la Laicai ~ 10 km
- Crucea Monumentala din Stoenesti ~ 6 km
- Pārtia de schi de pe dealul Matau ~ 18 km
- Masivul montan Leaota ~ 20 km
- Mausoleul Eroilor de la Mateias ~ 15 km
- Cheile Dāmbovicioarei si Pestera Ursilor ~ 25 km
- Parcul National Masivul Piatra Craiului ~ 30 km
- Castelul lui Dracula de la Bran ~ 40 km
- Masivul montan Iezer-Papusa ~ 35 km
- Mānastirea rupestra si Casa memoriala G. Topārceanu Namaiesti ~ 14 km
- Cāmpulung Muscel, oras turistic cu numeroase monumente istorice ~ 18 km
- Castrul roman Jidava ~ 22 km
- Statiunea cu izvoare de ape minerale Bughea de Sus ~ 23 km